Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Śniadanie wielkanocne, czyli czego nie może zabraknąć na stole (PRZEPISY i ZDJĘCIA)

Agnieszka Ciekot
PASZTET Z ŚLIWKĄ

Składniki: 20 dkg boczku surowego, 30 dkg fileta z kurczaka, 10 dkg wątróbki drobiowej, 25 dkg łopatki, 1 bułka ususzona, 2 jaja, 10 suszonych śliwek, 1 cebula, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Mięso gotujemy, solimy. Gdy ostygnie mielimy maszynką do mięsa razem z bułką i cebulą. Dodajemy jajka i przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy część do foremek, układamy suszone śliwki i przykrywamy resztą masy mięsnej. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
PASZTET Z ŚLIWKĄ Składniki: 20 dkg boczku surowego, 30 dkg fileta z kurczaka, 10 dkg wątróbki drobiowej, 25 dkg łopatki, 1 bułka ususzona, 2 jaja, 10 suszonych śliwek, 1 cebula, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Mięso gotujemy, solimy. Gdy ostygnie mielimy maszynką do mięsa razem z bułką i cebulą. Dodajemy jajka i przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy część do foremek, układamy suszone śliwki i przykrywamy resztą masy mięsnej. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. AC
Po rezurekcji, kolejnym ważnym elementem Wielkiej Niedzieli jest śniadanie wielkanocne. Na świątecznym stole nie może zabraknąć oczywiście jaj, mięs wszelakich, barszczu lub żuru, bab wielkanocnych i mazurków.
od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na opolelubelskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto