Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepisy na grilla: Szybkie i smaczne dania

KS
KS
Przepisy na grilla. Zdjęcie ilustracyjne
Przepisy na grilla. Zdjęcie ilustracyjne Polskapresse/Archiwum
Grillowanie to ulubione zajęcie Polaków podczas weekendu. Zobaczcie jakie przepisy na grilla przygotowaliśmy dla Was. Może wybierzecie jakieś smaczne danie na grilla dla siebie? Zaczynamy nasz cykl przepisów na grilla.

Przepisy na grilla są chyba najbardziej pożądanym "towarem" przed każdym słonecznym weekendem. Chyba każdy z nas przyzna, że wieczór spędzony na wspólnym grillowaniu ze znajomymi jest jednym z ulubionych sposobów spędzania wolnego czasu. My wychodząc naprzeciw potrzebom wielu naszych czytelników postanowiliśmy przedstawić kilka przepisów na grilla. Mamy nadzieję, że nasze kulinarne pomysły przypadną Wam do gustu.

Przepisy na grilla. Kiełbaski

Podstawą każdego udanego grillowania jest kiełbaska. Oto przepis na grilla, a dokładnie na kiełbaskę z grilla w nieco innym wydaniu.

Grillowana kiełbasa po cygańsku:
Składniki: obowiązkowo kiełbasa, ser żółty, cebula boczek, zielona papryka, przyprawa do grilla, papryka mielona, oliwa i sól.
Przygotowanie tej potrawy z grilla zaczynamy do nacięcia każdej kiełbaski. Boczek i ser żółty kroimy w mniejsze plastry, paprykę z kolei w paski, cebulę obieramy (tu mała rada, by nie płakać podczas krojenia cebuli nie obcinajcie korzonków), pokrójcie ją w plastry. Teraz czeka nas "nadziewanie" kiełbaski. W każdym nacięciu umieszczamy na przemian: ser, boczek i paprykę. Całość przyprawiamy. Teraz zajmijmy się naszą pokrojoną cebulą. Najpierw należy ją skropić oliwą (pod koniec grillowania kiełbasek, na grillu układamy nasze plastry cebuli). Kiełbaski kładziemy na grillu. Naszą potrawę na grilla serwujemy razem z grillowaną cebulką.

Przepisy na grilla. Grillowane ziemniaczki

Kto z nas nie lubi pysznych ziemniaczków z grilla? Oto prosty i szybki przepis na wykonanie tej potrawy z grilla.

Młode ziemniaczki z grilla:
Składniki: młode, średniej wielkości ziemniaki, oliwa, rozmaryn, sól i pieprz, opcjonalnie patyczki do pieczenia.
Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie umyć i obgotować przez 7-8 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić, zostawić by trochę ostygły. Jeśli chcemy, możemy nabić nasze ziemniaki na patyczki do szaszłyków. Naszą potrawę na grilla smarujemy oliwą i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie pieczemy na grillu przez kilka minut. Przed podaniem ziemniaczki z grilla trzeba posypać posiekanymi listkami rozmarynu.

Przepisów na grilla jest tyle ilu mieszkańców naszego kraju. Każdy lubi coś innego. Jedni nie wyobrażają sobie grilla bez grillowanej karkówki czy boczku. Inni szukają bardziej dietetycznych przepisów na grilla. Ważne jest to, by każdy znalazł coś dla siebie.

Jeśli chcecie więcej przepisów na grilla, czytajcie uważnie nasz portal. Już niedługo pojawią się kolejne przepisy na grilla!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krasnystaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto