MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z mięsa z rosołu...
fot. pixabay.com

Z mięsa, które zostanie z rosołu, zrobisz pasztet i nie tylko. Poznaj 11 sposobów na wyśmienite dania zero waste

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu
Składniki:
- ok. 1 kg mięsa z rosołu
- ugotowane ( z rosołu) 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera
- cebula
- 4 jajka
- 6-8 łyżek bułki tartej
- przyprawy do smaku: po ok. 1 łyżeczce soli, pieprzu, tymianku, czosnku, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oddziel od kości i zmiel w maszynce na średnich oczkach. Zmiel także marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę podsmaż. W dużej misce połącz zmielone mięso, cebulę, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wyrób dobrze najlepiej ręką. Przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą do pieczenia. Piecz w 180⁰C ok. 1 godzinę.

Zobacz również

Majonezalia - Juwenalia kieleckiego Uniwersytetu. Na początek zbiórka krwi [ZDJĘCIA]

Majonezalia - Juwenalia kieleckiego Uniwersytetu. Na początek zbiórka krwi [ZDJĘCIA]

Paznokcie na lato 2024. Oto 6 propozycji, którym się nie oprzesz

Polecamy

Żeglarstwo, Maja Dziarnowska z rekomendacją na igrzyska

Żeglarstwo, Maja Dziarnowska z rekomendacją na igrzyska

Gdy leje się z nosa, winna może być alergia. Tak odróżnisz, jaki to katar

Gdy leje się z nosa, winna może być alergia. Tak odróżnisz, jaki to katar

Jak podcierać się po kupie? Specjaliści odradzają używania tej jednej rzeczy

Jak podcierać się po kupie? Specjaliści odradzają używania tej jednej rzeczy